پیتزای نیویورکی
پیتزای نیویورکی (به انگلیسی : New York-style pizza) که از معروفترین غذاهای شهر نیویورک میباشد در اوایل سال ۱۹۰۰ میلادی به وجود آمد. شهرت این پیتزا بیشتر به اندازه بزرگ، پهن و نازک بودن و چند لایه بودن آن است. چاشنی رایج آن سس گوجه فرنگی و پنیر موتزارلا است.[۱]
این پیتزا با پیتزای شیکاگو همواره رقابت سرسختی دارد. خمیر این پیتزا نازک و قابل انعطاف بوده و دست پخت میباشد.
دستور تهیه خمیر
مواد لازم :
- یکی و نیم فنجان آب گرم
- دو و نیم قاشق چای خوری شکر دانه درشت
- دو و نیم قاشق چای خوری نمک
- یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون
- چهار و نیم فنجان آرد
- نصف قاشق چای خوری خمیر مایه خشک
- نصف فنجان آرد ذرت شیرین
- سس، پنیر و دیگر مواد دلخواه برای روی پیتزا
طرز تهیه :
در یک کاسه بزرگ شکر و نمک را در آب حل کنید . روغن و آرد را به آن اضافه کرده و به مدت یک دقیقه با یک قاشق بزرگ آن را هم بزنید . خمیر را از کاسه بیرون آورده و بر سطحی که روی آن آرد پاشیده اید، آن را به صورت دایره شکل درآورید . خمیر مایه خشک را به صورت یکسان روی خمیر بپاشید و سپس آن را به مدت ۱۲ دقیقه ورز دهید و آنگاه خمیر را به دو قسمت مساوی برای دو پیتزا به اندازه سی سانتیمتر تقسیم کنید . خمیر را در یک کاسه قرار داده و روی آن را با لفاف پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک و نیم ساعت در یک مکان گرم حجم آن دو برابر شود . سپس یک قسمت را روی سطحی پوشیده از آرد قرار داده و روی خمیر را نیز کمی آرد بپاشید . از لبههای خمیر شروع کرده و آن را به شکل یک دایره درآورید . سنگ پیتزا را به مدت یک ساعت با حرارت ۵۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید . خمیر را روی ورقه ای که لایه ای از روغن ذرت شیرین آن را پوشانده قرار دهید . به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه آن را در فر بپزید .
دستور پخت پیتزا نیویورکی
مواد لازم :
- یک عدد پیاز سفید متوسط
- یک قاشق چای خوری فلفل
- یک فنجان سرشیر یا خامه
- نصف لیمو ترش
- یک و نیم فنجان گوشت خرد شده
- یک و نیم فنجان پنیر موزرلا
- یک بسته خمیر پیتزا
- روغن زیتون
طرز تهیه :
فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت داغ کنید . سرشیر را بجوشانید تا غلیظ شود . فلفل سفید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید . پیاز را برشهای بسیار نازک بزنید . حلقههای نازک پیاز را با روغن زیتون سرخ کنید، تا متمایل به رنگ قهوه ای شوند . خمیر پیتزا را روی سینی پخت تفلون باز کنید . پنیر و گوشت را به آن اضافه کرده و مخلوط خامه را روی آن بریزید . پیازهای سرخ شده را نیز در پایان روی آن بریزید و به مدت ۸ تا ۲۰ دقیقه آن را بپزید . بیش از حد نباید پخته شود چون نباید پیتزا خشک شود .